Poftiti la lectii de viata!

Am avut proasta idee de a ma inscrie la un curs si am avut parte de o lectie ciudata despre cum trebuie sa te descurci in viata, despre cum „merg lucrurile”. In fata, profa care formeaza in general studenti si ii transforma in oameni maturi si responsabili, viitori angajati, proprietari de afaceri; in banci, eu si inca 25 de oameni care au pierdut 4 ore din viata lor. Am fost sfatuiti sa ne uitam bine unul la celalalt, sa ne cunoastem, sa legam prietenii :)) pentru ca nu se stie cand avem nevoie sa ne schimbam pasaportul, sa facem ceva tranzactii la banca, sa scoatem ceva de la primarie si putem apela la niste relatii pe care le facem acum (daca aveam norocul chior ca ceilalti participanti sa lucreze in posturi cheie). „Eu nu spun sa va bagati in fata atunci cand la ghiseu este coada, dar daca se poate, daca asa se practica , de ce nu?… daca asa este in societatea noastra…”

O clipa am avut senzatia ca glumeste, dar femeia vorbea foarte serios. Mi-a cazut fata. Nu imi venea sa cred ca un profesor iti poate da genul asta de sfaturi. Ca, sa dai spaga si sa nu ai principii inseamna „sa te descurci in viata” , iar cel mai potrivit sa te invete asta este un profesor universitar. Am intors capul catre prietena mea si pe ea o umflase rasul.

A fost inceputul sfarsitului. Celelalte 2-3 ore pe care le-am mai stat am ras continuu, chiar si cu lacrimi. Exact ca in liceu cand radeam la ore, din nimic, si nu ne mai puteam opri. Orice spunea profa gaseam foarte amuzant. Chestii de genul : „fetele cu toacele”, „un monitor…da, este masculin”, ” este multi studenti care…”, ne-au bagat sub banca. Dupa 4 ore am renuntat, ne-am ridicat si am plecat. In dreptul usii profa ne-a multumit ca am participat la curs. Probabil asta a fost razbunarea ei pentru ca ii stricasem cursul. Recunosc, am fost neserioasa, dar nu m-am putut abtine sa nu rad tot cursul… chiar am incercat. Cred ca nici nu s-a suparat cand a vazut ca la cel de-al doilea curs nu am mai aparut.

Oare la cursul doi ne sfatuia cum sa faci promisiuni si sa nu le respecti sau cum sa te sustragi de la o condamnare de cativa ani de inchisoare?… daca in Romania se poate, de ce nu ? Pe bune?!?!

3 comentarii la “Poftiti la lectii de viata!

  1. Nu nu ca le-ai zis-o ce plm!!!!!! Bravo!….La multi ani nasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

  2. poate ne spui si unde anume ai fost. si totusi cumva ai descoperit la acel curs, ca tu nu iti doresti sa fii un asemenea om, si ca spre deosebire de altii mai ai ceva integritate.

  3. Se dorea a fi un curs depre cum sa faci performanta in afaceri, doar ca prea actualizau tacticile la vremurile astea.

Lasă un comentariu